İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

ASELSAN'a komşu alan TEKNOLOJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ ilan edildi - KONYA ileri teknolojide MERKEZ olacak

ASELSAN'a komşu alan TEKNOLOJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ ilan edildi - KONYA ileri teknolojide MERKEZ olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla Konya-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkiindeki, ASELSAN Konya fabrikasının yapılacağı alanın bitişiğindeki bölge, "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi.

Bölgede, Türkiye'nin atılım yapmayı hedeflediği robot teknolojisinden nano teknolojiye, yapay zekadan uzay araçlarına kadar ileri teknolojili çalışmalar yürütülecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nin sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Varank, "Savunma, havacılık ve uzay alanında hizmet verecek Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi Sayın Cumhurbaşkanımızca ilan edildi. Burada tam kapasite üretimle 4 bin kişi istihdam edilecek. Cari açık yılda 100 milyon dolar azalacak. Konya ileri teknolojide merkez olacak. Sözümüzü tuttuk, hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu. 

_______________________________________________________________________

Kent Gayrimenkul "Yatırım Fırsatları" için >>TIKLAYINIZ<<
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Savunma, havacılık ve uzay alanında hizmet verecek Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi Sn. Cumhurbaşkanımızca ilan edildi

Tam kapasite üretimle;
4000 kişi istihdam edilecek
Cari açık yılda 100 milyon $ azalacak
Konya ileri teknolojide merkez olacak
Sözümüzü tuttuk, hayırlı olsun!

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

700 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına göre, Aselsan Konya Silah Sistemleri AŞ'nin talebi üzerine Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilen 158,1 hektarlık alanda yaklaşık 50 milyon liralık altyapı harcaması yapılması planlanıyor.

Alanın faaliyete geçilmesiyle yaklaşık 700 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Yürütülecek çalışmalarla 4 bin kişiye istihdam kapısı açılması ve cari açığın azaltılmasına yıllık 100 milyon dolarlık katkı sağlanması hedefleniyor.

Savunma, havacılık ve uzay sektörlerine yönelik çalışmaların yürütüleceği bölgede, platform dahil her türlü silah sistemi üzerinde çalışmalar yapılacak. Burası, robot teknolojisi ve proses otomasyonu, yazılım ve kritik yazılım geliştirme, uydu teknolojileri, türbin teknolojileri, haberleşme, bilgi güvenliği teknolojileri, otonom ve yapay zeka uygulamaları, mikro ve nano teknolojiler, kaynak teknolojileri, kaplama teknolojileri, ileri tıp teknolojileri, test ve sertifikasyon faaliyetleri, havacılık taşıtları ve uzay araçları üretimi ve tasarımı, insansız hava, kara, deniz aracı sistemleri, elektrikli, içten yanmalı, türbin motor ve motor parçaları üretimi, elektrik, elektronik, elektromekanik, mekanik alt sistem imalatı, optik ürün imalatı, havacılık endüstrisinde kullanılan kimyasalların imalatı gibi ileri teknolojili faaliyetlerin yürütüleceği bir bölge haline gelecek.

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya, 2 milyar doların üzerinde ihracatı, 80 değişik alt sektörde üretim yapan sanayi alt yapısı, organize sanayi bölgeleri, özel sanayi siteleri ile Türkiye’nin önde gelen sanayi üretim merkezlerinden birisi haline gelmiştir. İnşallah şehrimizde Aselsan yatırımını da kapsayan toplam 1 milyon 581 bin metrekare alanın Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesi, şehrimizin tüm kazanımlarına yeni bir ivme katacak, Konya’nın yüksek katma değerli üretim geleceğinde dönüm noktası olacaktır. Bu tarihi kararın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Aselsan Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazineye devredilen 1.5 milyon metrekarelik alanın Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Başkan Uğur İbrahim Altay, Selçuklu ilçesi Ankara Yolu üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazineye devredilen alanın Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi olarak ilan edildiğini söyledi. Konya’da kurulan ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş’nin ardından yanında bulunan 1.5 milyon metrekarelik alanın Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin Konya sanayisine ve üretimine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Altay, “ASELSAN Konya yatırımı için belediye olarak hazineye devrettiğimiz alanda kurulacak fabrika şehrimiz için önemli bir başlangıç, sanayimiz için önemli bir atılım olacaktır; Konya’mız, savunma sanayinde bir merkez haline gelecektir. Onun yanında bulunan belediyemize ait 1.5 milyon metrekarelik araziyi yine Konya sanayisinin gelişimi için Milli Emlak'a devretmiştik. Bu alanın Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesiyle ilgili bugün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı. Şehrimiz için büyük bir kazanım olan bu karar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve milletvekillerimize şükranlarımı arz ediyorum. Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Altay, Teknoloji Endüstri Bölgesi ile birlikte Konya’ya nitelikli sanayi kuruluşlarının geleceğini, böylece Konya’nın üretimi için önemli bir AR-GE ve teknolojiye sahip olunacağını da sözlerine ekledi.

Özel endüstri bölgelerinin avantajları şöyle:

- Projesine göre bölgenin yatırımlara hazır hale gelmesi için gereken altyapıya ilişkin masraflar, bakanlık tarafından karşılanabilir.


- Bakanlık tarafından özel mülkiyete konu alanlar kamulaştırılabilir. Projesine göre kamulaştırmaya ilişkin masraflar da bakanlık tarafından karşılanabilir.

- Harita, etüt raporu, imar planları, alt ve üst yapı projeleri bakanlık tarafından onaylanır. Bu işlemler için bedel alınmaz. Yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, iş yeri açma çalıştırma ruhsatı bakanlık tarafından verilir ve söz konusu ruhsatlar için harç alınmaz.

- Yatırım için şart olan 'ÇED gerekli değildir' veya 'ÇED olumlu' kararları en geç 2 ay içinde verilir. Bakanlık tarafından verilen onay ve izinler ile tesisin üretime geçmesi için alınan diğer izinler ilgili kurumlarca 15 gün içinde verilir.

- Hazine arazileri üzerinde 49 yıllığına irtifak hakkı veya kullanma izni verilir. İrtifak hakkı veya kullanma izni bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde 5'i, stratejik yatırım olması durumunda ise binde 1'i oranında belirlenir.

- Özel endüstri bölgelerine ilişkin Cumhurbaşkanınca ek teşvikler belirlenebilir.

- Yatırım Teşvik Belgesi alan yatırımlar, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği açısından bulundukları bölgenin bir alt bölgesinde sağlanan oran ve sürelerde bu desteklerden yararlanabilir.

- Bölgede yer alan bütün binalar emlak vergisinden, arsaların tahsisine ilişkin sözleşme ve taahhütnameler damga vergisinden muaftır.

- Bölgede yer alan gayrimenkullerin ifraz, taksim veya birleştirme işlemleri, söz konusu bölgelerde bulunan arsaların tahsisi nedeniyle şerhi gerektiren işlemleri ile bu arsa ve üzerine inşa edilen binaların tahsis edilene devir ve tescil işlemleri ve cins değişikliği işlemleri harçtan muaftır.



_______________________________________________________________________

Kent Gayrimenkul "Yatırım Fırsatları" için >>TIKLAYINIZ<<
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08.01.2020




Kategoriler

xn--kentgayrimenkulyatrm-zbdb.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
kent gayrimenkul yatırımtaxi farekent gayrimenkul yatırım